Het idiote idee

Dit is een kort stukje dat ik op Facebook heb geplaatst (op Snips in de Zandbak en later ook gedeeld op Frits Snips), maar ik plaats het hier ook, want ik ben er wel tevreden over. Het gaat over hoe we onze focus richten op de vorm in plaats van de oorzaak, en hoe dat er voor zorgt dat we nooit vinden wat we zoeken en nooit krijgen wat we willen.

Tot zover de inleiding, hieronder staat de Facebook-tekst:

We leven hier vanuit het onbewuste idee dat we niet compleet zijn. Daarom zoeken we relaties met anderen (liefdesrelatie of vriendschapsrelatie) en zoeken we status of macht of rijkdom of spirituele verlichting… alles vanuit het idee dat we iets missen, iets kwijt zijn en dus niet compleet zijn.

Dit is wat ons motiveert als lichaam en het is ook wat de Droomstaat — de illusie van dualiteit — in stand houdt. Het feit is namelijk dat wij als dat wat we zijn altijd compleet zijn en nooit niet compleet kunnen zijn, maar we denken dat dit wel zo is en we geloven dat het waar is.

Het is het idee niet compleet te zijn vanwaaruit alles gecreëerd wordt — de Droomstaat, de wereld, jij, ik, alles! —, puur en alleen om te bewijzen dat het idee waar is en wij niet compleet zijn. Daarom gaan we letterlijk als waanzinnigen op zoek om onszelf compleet te maken.

Aangezien het alleen door het idee komt, is het dus ook alleen maar dat idee dat gecorrigeerd moet worden. Dat doe je niet hier in deze wereld met dit lichaam, want dat is de vormgeving van het idee en alles wat je hier doet om “het probleem” te herstellen, komt voort uit het idee niet compleet te zijn en lost dus nooit iets op. Nee, je doet het daar waar dat idiote idee is ontstaan.

Daarom is onderzoek naar “wat ben ik?” zo belangrijk (wat in feite inhoudt dat je gaat onderzoeken wat je NIET bent), want zolang je niet weet “wat” je bent, omdat je gelooft iets anders te zijn, hoe kun je dan daar als “wat je bent” het idiote idee corrigeren?

Auteur: Frits Spoelstra

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn “taak” op aarde om de waarheid te vinden, een “taak” die gedoemd is te mislukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s