Facebook berichten

Op Facebook schrijf ik ook zo nu en dan korte berichten over de onderwerpen die ik in deze weblog behandel. Vaak zijn dat spontane vluchtige berichtjes, maar de afgelopen paar dagen zijn ze iets langer en iets dieper. Na een helder inzicht, een paar dagen geleden, heeft iets voor mij het roer omgegooid en daarover heb ik drie berichten geschreven die ik graag hier wil delen. Te zijner tijd zal ik er vast hier ook wel iets uitgebreider over schrijven.

1 — De Derde Weg

Als ik kies om mee te gaan in de draconische maatregelen en toekomst muziek van vrijwel ALLE regeringen, dan ken ik de wereld een werkelijkheidswaarde toe die het niet verdient — aangezien de wereld een verbeelding is van de innerlijke toestand van ‘mijn’ denkgeest. Maar als ik kies om in een klein groepje ‘off the grid’ te gaan leven in een soort van commune om los van de draconische maatregelen te overleven, dan ken ik die wereld dezelfde werkelijkheidswaarde toe die het nog steeds niet verdient.

Het is, vanuit mijn visie bekeken, een Catch 22. Wat ik ook kies, linksom of rechtsaf, de wereld wordt gezien als werkelijkheid. Iets accepteren of iets ontlopen maakt hetgeen waarover het gaat tot werkelijkheid.

Dus er moet een derde weg zijn. En die is er ook, maar lastig uit te leggen. Niettemin is dat de weg die ik bewandel. Niet linksom, niet rechtsaf, maar gewoon de gulden middenweg waarop de wereld precies zo wordt ervaren als hij is… de verbeelding van de innerlijke toestand van de denkgeest.

Dit betekent niet dat linksom of rechtsaf beiden fout zijn, het maakt alleen iets werkelijk wat onwerkelijk is, het maakt iets waar dat onwaar is. De commune (om het zo maar eens te noemen) is een nieuwe vorm van onvrijheid waarmee de onvrijheid van de dictatuur (om het zo maar eens te noemen) wordt vervangen en lost vanzelfsprekend niets op. Vrijheid zit niet in het één of het ander, vrijheid is altijd “all inclusive”.

2 — De Enige Oplossing

Wat ik zie en ervaar is wat ik onbewust wil. Het laat zien waarvoor ik gekozen heb — niet ik als lichaam, maar ik als denkgeest — en als hetgeen ik zie en ervaar mij niet bevalt, dan heb ik gekozen voor de ego-denkgeest.

In plaats van mij hier fysiek tegen te verzetten — door het anders te willen, door het te gaan veranderen, door op zoek te gaan naar een alternatief; wat allemaal niet werkt — hoef ik mezelf alleen te vergeven voor het maken van die keuze en dien ik vervolgens bewust aan te geven dat ik dit — dat wat ik nu zie en ervaar — niet wil zien en ervaren. Hiermee weerleg ik de keuze voor de ego-denkgeest en geef ik het stokje over aan de juiste denkgeest.

Nogmaals, het is van groot belang dat ik niet ga proberen de situatie te verbeteren of te veranderen, want daarmee geef ik alleen maar aan dat ik geen vertrouwen heb in de juiste denkgeest en activeer ik weer net zo snel die ego-denkgeest die ik net heb geprobeerd buiten dienst te stellen.

Dit klinkt simpel, en dat is het ook, maar het is uitzonderlijk lastig om te doen. Vooral het gegeven dat alles wat we zien en ervaren en alles wat ons overkomt precies is wat wij als denkgeest willen en waarvoor wij als denkgeest hebben gekozen, is voor veel mensen onmogelijk om te accepteren en te verwerken… en dat is nou net die eerste stap die we moeten nemen.

Dit is de enige oplossing, alle andere ‘oplossingen’ zijn niets anders dan het verplaatsen, hervormen of herformuleren van het probleem binnen de illusie van de droomstaat… en het mag duidelijk zijn dat elke oplossing binnen de illusie van de droomstaat zelfs ook een illusie moet zijn.

3 — Wat Jij Wilt

De noodzaak of drang om iets te veranderen, te verbeteren of op te lossen is altijd een actie vanuit de ego-denkgeest — hoe goed bedoeld dan ook. Het is vrijwel altijd gericht op of in de wereld buiten je en dat is meteen de enige functie van die noodzaak of drang.

Het is niet gericht op het veranderen, verbeteren of op te lossen van iets, maar op het bewijzen dat er een wereld buiten je bestaat, waarmee automatisch wordt aangetoond dat jij als lichaam bestaat, en dat ego bestaat, en dat jij dat ego bent of hebt.

Blijkbaar is dat wat je wilt op denkgeest niveau, want anders zou dit niet zo zijn. Dan zou er nooit iets te veranderen, te verbeteren of op te lossen zijn; ook niet af en toe wel wanneer het tegenzit maar letterlijk nooit, ook of juist wanneer het tegenzit.

Auteur: Frits Snips

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn “taak” op aarde om de waarheid te vinden, een “taak” die gedoemd is te mislukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s