De misvatting van bestaan

De misvatting van je bestaan begint met het idee dat je controle over je eigen leven hebt; dat je weet wat je wilt en in staat bent om dit voor elkaar te krijgen. Hiervoor dient wel iedereen te doen wat jij voor ogen hebt en zich te gedragen volgens jouw onuitgesproken richtlijnen.

Het gevolg van dat je denkt dat je alles onder controle hebt, is dat, wanneer het niet loopt zoals je voor ogen hebt, je altijd zult denken dat de schuld bij een ander ligt, aangezien anderen zich niet gedragen in lijn met wat volgens jou juist is. Jij doet alles goed en het zijn altijd weer die anderen die het lopen te verkloten.

Maar jouw wereld is je eigen creatie. Jouw wereld en alles wat daarin gebeurt is het gevolg van de vergissing dat jij een losstaande entiteit bent die controle denkt te hebben en dus kan overzien wat er moet gebeuren en hoe dat er uit moet zien. Dit betekent dat er niemand anders dan jijzelf verantwoordelijk is voor hoe die wereld er uitziet; als het goed gaat, maar zeker ook en vooral als het fout gaat.

Bevrijding of verlichting of ontwaken, maakt niet uit hoe je het noemt, is pas mogelijk wanneer jij jouw rol in het geheel ziet en je de nederigheid kunt opbrengen om in te zien dat je geen controle hebt en niet weet wat er dient te gebeuren of hoe het eruit zou moeten zien.

Dit laat je achter met geen andere keuze dan alles over te laten aan “iets anders” dan jezelf, “iets” dat kan doen voor jou wat jijzelf niet kunt. Het maakt niet uit hoe je dat noemt. Noem het een hogere macht, de heilige geest, Jezus, Boeddha, God, de vriendelijke grote reus, wat je maar wilt, maar je moet het wel serieus nemen.

Auteur: Frits Snips

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden. Kort gezegd is zijn “taak” op aarde om de waarheid te vinden, een “taak” die gedoemd is te mislukken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s