Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Ik en de oude ‘Frits’

Ik denk dat een deel van de verwarring waar ik momenteel tegenaan loop, ten opzichte van mensen die mij al langer kennen, voortkomt uit het feit dat zij er waarschijnlijk vanuit gaan dat de ‘Frits’ die zij zien en waarmee zij omgang hebben nog steeds de ‘Frits’ is die zij van vroeger kennen. Dit is vanzelfsprekend het meest voorkomend bij familiebanden waar men deze ‘Frits’ kent vanaf de geboorte.

De ‘Frits’ die zij kennen is niet meer wat ik ben. De identificatie met het ‘Frits-zijn’ is geleidelijk aan verdwenen na een ‘verlichtingservaring’ in 2011. In feite gebruik ik het lichaam van ‘Frits’ als een soort van kostuum dat nodig is om me binnen deze realiteit te verplaatsen. Wanneer nodig speel ik de rol ‘Frits’, maar dat kost wel enige moeite; de meeste tijd draag ik alleen het kostuum.

Mij verwarren met dit ‘Frits-personage’ is als een acteur verwarren met de rol die hij speelt; dat levert onherroepelijk problemen op. Ik ervaar de wereld niet meer zoals Frits deze ervoer en dat betekent ook dat ik die wereld niet meer beschrijf of verwoord zoals Frits dat deed. Ik begrijp dat dit voor sommige mensen verwarrend is, maar het is wel hoe het is.

Wanneer ik tijdens de omgang met mensen die mij vanaf vroeger kennen de rol ‘Frits’ speel, dan moet ik mij aanpassen aan het idee dat zij van mij hebben — iets wat ik mij kan herinneren — en moet ik de ware aard van wat ik werkelijk ben voor een groot deel onderdrukken. Omdat dit flink wat energie kost, doe ik dat alleen wanneer ik werkelijk contact heb met mensen van vroeger.

Hierdoor ontstaat er in hun ogen een groot verschil tussen de ‘Frits’ die zij denken te kennen en — bijvoorbeeld — de ‘Frits’ die ze op Facebook zien schrijven, of de ‘Frits’ die deze blog schrijft. Ik begrijp dat wel, maar ik kan er niets aan veranderen, aangezien dat wat ik werkelijk ben — wat mij werd getoond tijdens de ‘verlichtingservaring’ in 2011 — geen werkelijke overeenkomsten heeft met de door overtuigingen, geloven en invloeden van buitenaf gevormde oude ‘Frits’.

Ik weet niet zeker of dit een duidelijke uitleg is voor het verschil tussen wat ik ben — wat ik altijd ben geweest, maar wat werd overschaduwd door de ‘Frits’ die ik dacht te zijn — en wat ‘Frits’ lijkt te zijn voor mensen die deze oude ‘Frits’ hebben gekend, maar zo liggen de zaken voor mij. Ik kan niet afdwingen dat men dat leuk vindt of dat men het accepteert, wil accepteren of kan accepteren, dus het is aan ieder ander om daarin een afweging te maken.

Ik probeer tijdens directe omgang zoveel mogelijk en zo goed mogelijk mijn rol te spelen, maar los daarvan kan ik alleen zijn wat ik werkelijk ben. Dit levert een ander beeld op van wat familie en vrienden banden zijn en verschilt van hoe familie en vrienden die banden, gebaseerd op hoe die vroeger waren, ervaren. Ik pas me tijdens directe omgang zo goed mogelijk aan, omdat ik hun idee van familie en vrienden banden begrijp, aangezien ik vroeger ook zo was en dacht, maar voor mij — bekeken vanuit wat ik werkelijk ben — ziet het er nu anders uit en verandert dat nog steeds.

Auteur: Frits Snips

Frits is geboren op 19 september 1965 en sindsdien woonachtig in Amsterdam, Nederland. Middels Spirituele Autolyse en Een Cursus In Wonderen doet hij zijn best om zichzelf, de wereld en het leven te doorgronden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: