Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wie is Frits Snips?

Frits Snips is mijn aangenomen internet naam, maar het is geen geheim dat ik Frits Spoelstra heet. ‘Snips’ komt van mijn allereerste website Snips.nl en kleeft sindsdien aan mij. Bovendien klinkt het wel lekker. Tijdens mijn leven tot nu toe heb ik als muzikant veel gespeeld en opgetreden met overigens weinig financieel succes. Daarnaast heb ik gewerkt als copywriter, DTP’er, website ontwikkelaar en winkelmedewerker en inkoper van de boekenafdeling in Spiritueel Centrum de Roos in Amsterdam. Sinds 2012 ben ik werkeloos en sinds 2015 werk ik als vrijwilliger in ARTIS, de dierentuin van Amsterdam (lees hierover meer in Snips in de Zoo).

Mijn zoektocht naar ‘waarheid’, of ‘iets dat waar is’, is begonnen rond 1985, nadat ik steeds vaker het idee had dat het ‘officiële’ verhaal dat mij werd verteld en geleerd niet klopte. Het was niet per se een weten dat het niet klopt, maar eerder wat men noemt een ‘splinter in de geest’, waarbij je ‘aanvoelt’ dat er iets mis is, maar je weet niet wat dat is. Veel mensen schudden dat ‘gevoel’ van zich af en doen net alsof die ‘splinter’ er niet is, maar mij liet het niet los.

Ik ben mijn onderzoek gestart met de geschiedenis van de Tempeliers en de daaruit voortvloeiende geheime genootschappen zoals de Vrijmetselaars en Rozenkruisers. Van daaruit leidde het me langs politiek en maatschappij, om mij vervolgens via samenzweringen, ufologie en gnosticisme uiteindelijk te voeren naar spiritualiteit. Ik heb mij vervolgens verdiept in allerlei spirituele stromingen, zoals Boeddhisme, Zen, Advaita, Non-dualisme, Een Cursus in Wonderen en Spirituele Autolyse — en vrijwel alles wat daar zijdelings mee te maken heeft.

Na tientallen jaren van onderzoek en zelfonderzoek realiseerde ik me dat ik verlichting en waarheid zocht voor mijzelf als mijzelf. Uiteindelijk werd het me duidelijk dat dit niet tot de mogelijkheden behoorde. Ik realiseerde me dat hetgeen ik werkelijk ben, precies dat is wat die ik die ik geloofde te zijn aan het zoeken was. Met andere woorden, hetgeen dat aan het zoeken is, dat ben ik niet.

Dit leidde meteen tot het inzicht dat ik niet dit lichaam en niet deze geest ben; niet dit ‘Frits-personage’. Het denken is niet mijn denken, de gevoelens zijn niet mijn gevoelens en de acties zijn niet mijn acties. Zo’n realisatie levert een andere blik op deze werkelijkheid op, en vanuit die blik deel ik mijn observaties hier.

%d bloggers liken dit: